Articole Blog Psihoterapie

Când părinții divorțează

Când părinții divorțează

Divorțul este un proces asociat cu un grad mare de suferință și anxietate pentru parteneri. Atunci când aceștia au copii, situația devine mai complicată. Părinții încearcă să-și gestioneze propriile conflicte și emoții cu privire la separare și felul în care va arăta ulterior viața lor, iar disponibilitatea de a fi alături de copiii lor scade în mod firesc.
18.07.2024/de Anca Nastase-Diaconu
Provocări în diada părinți-adolescenți

Provocări în diada părinți-adolescenți

Adolescența este o perioada complicată, marcată de nevoia tânărului de a se descoperi în relație cu el însuși și cu ceilalți. Adolescentul testează relațiile de familie, de colegialitate, de prietenie. De asemenea, apar și primele experiențe de iubire: prima întâlnire, primul sărut. Cu alte cuvinte, adolescentul se îndreaptă spre viața de adult, încercând activități premergătoare, în definitivarea identității de sine.
13.03.2024/de Anca Nastase-Diaconu
Importanța interacțiunii prin joacă dintre părinte și copil

Importanța interacțiunii prin joacă dintre părinte și copil

Copiii descoperă lumea prin explorare fizică și interacțiune. În relația dintre părinte și copil, joaca are mai multe funcții: de conectare, susținere a dezvoltării cognitive (limbaj, auto-reglare), îmbunătățire a abilităților fizice, încurajare a independenței și a interesului social. Astfel, copiii exersează metode de modelare a mediului înconjurător care îi formează pentru viața de adult.
26.02.2024/de Anca Nastase-Diaconu
Diana Boitas - sindromul instagram

Interviu Diana Boitas: Sindromul Instagram

Cum ați defini, în termeni de specialitate, „Sindromul Instagram”? Este prima oara cand aud aceasta sintagma referitoare la fenomenul Instagram, cu alte cuvinte nu e un termen medical, sau oficial folosit. Cuvantul sindrom se refera la totalitatea unor semne si simptome caracteristice unei stari patologice.
05.10.2023/de Diana Boitas
Stiluri de parenting si influenta parintilor asupra copiilor

Stiluri de parenting si influenta parintilor asupra copiilor

Rolul parintilor de a creste si de a educa copiii catre o dezvoltare armonioasa si o adultete sanatoasa a fost intotdeauna complicat, dar pentru generatia actuala acest rol pare o adevarata provocare, mai dificil si mai important ca niciodata. Mai mult ca oricand, copiii nostri sunt expusi, in toate sensurile, la foarte multe informatii si stimulari din toate domeniile.
03.10.2023/de Cristina Baldovin
Diana Boitas: Stima de sine, sau cum stim ca ne iubim cu adevarat?

Stima de sine, sau cum stim ca ne iubim cu adevarat?

Stima de sine este evaluarea pe care o facem noi insine despre propria persoana, sau un barometru al starii de bine. Ati observat probabil ca pot exista discrepante intre modul in care o persoana se percepe si modul in care e perceputa de ceilalti. Realitatea fiecaruia este subiectiva si nu universala. Nivelul de multumire personala reprezinta un raport intre sinele autoperceput si sinele ideal. Cu alte cuvinte, noi vom fi multumiti de noi in masura in care suntem mai aproape de propriul ideal.
17.07.2023/de Diana Boitas